24. Октобар 2018. 02:56:22 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 

Stranice: [1]   Idi dole
Štampaj
Autor Tema: Pomoc za malu Anju Golubovic Karan.  (Pročitano 1679 puta)
gorki
**
Van mreže Van mreže

Starost: 47
Lokacija: Vrsac-juzni banat
Poruke: 379


Honda CX 500 custom


« poslato: 11. Август 2012. 07:28:37 »

http://www.vesti-online.com/Dijaspora/drzava/Nemacka/Humanitarni-most/242621/Anja-uskoro-u-Asauu
Sačuvana

THINK BIKE !
gorki
**
Van mreže Van mreže

Starost: 47
Lokacija: Vrsac-juzni banat
Poruke: 379


Honda CX 500 custom


« Odgovor #1 poslato: 11. Август 2012. 12:12:12 »

Otac male Anje je motociklista,moj dugogodisnji prijatelj.Radi u KC.Srbije kao med.tehnicar,svoje slobodno vreme izmedju posla ne stedeci sebe lepi bilborde,kreci i ne bira poslove kako bi obezbedio novac za malu Anju.
Sačuvana

THINK BIKE !
gorki
**
Van mreže Van mreže

Starost: 47
Lokacija: Vrsac-juzni banat
Poruke: 379


Honda CX 500 custom


« Odgovor #2 poslato: 23. Август 2012. 06:38:43 »

http://www.vesti-online.com/Dijaspora/drzava/Nemacka/Humanitarni-most/248613/Dovoljno-za-pocetak-terapije-
Sačuvana

THINK BIKE !
gorki
**
Van mreže Van mreže

Starost: 47
Lokacija: Vrsac-juzni banat
Poruke: 379


Honda CX 500 custom


« Odgovor #3 poslato: 05. Септембар 2012. 09:51:23 »

 Umesto da joj svakodnevno dajem injekcije, lek pije i tako ga mnogo bolje podnosi. Anja je hrabra devojčica, ali nijedno dete na iglu ne reaguje oduševljeno - kaže Tanja Golubović Karan, ističući da je ovih dana bila prijatno iznenađena jednim neočekivanim pozivom.

"Vesti" su uspele da povežu njenog supruga sa prijateljima sa kojima je, sticajem životnih okolnosti, davno izgubio kontakt. Evo kako.
 
Samo da joj bude bolje
Tanja Golubović Karan kaže da očekuje da će joj se u septembru javiti dr Verica fon Pidol iz Nemačke koja Anji pokušava da zakaže pregled na klinici u Ašauu.
- Verujem da je ova dobra žena čekala da prođe vreme godišnjih odmora, kako bi se dogovorila sa svojim kolegama lekarima. Voleli bismo da čujemo i šta nemački lekari misle u kojem pravcu bi trebalo da ide lečenje naše ćerkice. Otvoreni smo za sve što daje i najmanji nagoveštaj da bi moglo da joj bude bolje - kaže ova požrtvovana majka koja je našla podršku u čitaocima našeg lista.
- Moj suprug Aleksandar je do srednje škole živeo u Mostaru, a kad je počeo rat sa roditeljima se vratio u Beograd. I danas, posle 22 godine od završetka osnovne škole, njegovo specifično prezime prepoznala je njegova školska drugarica koja sada živi u Kanadi, čitajući u "Vestima" o Anjinoj sudbini. Oživele su uspomene, obnovljeno je jedno lepo prijateljstvo, a ona je za lečenje našoj devojčici poslala 140 kanadskih dolara. Želi da ostane anonimna, a mi joj se od srca zahvaljujemo - kaže Tanja Golubović Karan.

Tanja dodaje da su posredstvom sajta "Vesti" i njihovi prijatelji koji žive u Beogradu, porodica Rovčanin, saznali za Anjine zdravstvene probleme i namenili joj 50 evra.

- Ove nedelje Anja kreće u hiperbaričnu komoru, na Thera Suit terapiju ide svaka četiri meseca, a ovih dana intenziviraćemo fizikalnu terapiju u Beogradu. Držim se toga da ne sme da bude praznog hoda, da je svaka vežbica za Anju blagotvorna i da svaki propušteni trenutak posle teško može da se nadoknadi. I sama sam naučila kako da radim sa njom pojedine vežbe, pa je njena soba pretvorena u malu vežbaonicu. Anja se ne buni, navikla je i sa njom je zadovoljstvo raditi, posebno kada se primećuju rezultati. Možda su oni nekome nevidljivi i sitni, ali ja osećam da ona napreduje - kaže Anjina mama.
 
POZIV DONATORIMA
 
Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.
 
 Humanitarni most Srbija Beograd Kanada Cerebralna paraliza Anja Golubović Karan Tanja Golubović Karan
Sačuvana

THINK BIKE !
gorki
**
Van mreže Van mreže

Starost: 47
Lokacija: Vrsac-juzni banat
Poruke: 379


Honda CX 500 custom


« Odgovor #4 poslato: 24. Септембар 2012. 06:55:15 »
ZAJEDNO SU JAČI: Anja Golubović Karan sa ocem Aleksandrom i majkom Tanjom
Rođena sa 1.200 grama, tri meseca je provela u inkubatoru, ne okusivši majčino mleko i umesto nežnog milovanja i poljubaca roditelja i nepunu godinu starije sestre Tare, njeno sićušno telo prekrivale su raznorazne cevčice i kateteri priključeni za respirator i druge aparate.

Nažalost, svoj "greh" preranog dolaska na svet, Anja ovim nije okajala. Iskusne roditeljske oči brzo su uočile da njihova ćerkica zaostaje u psihomotornom razvoju. S obzirom na to da su oboje zdravstveni radnici, nisu bili iznenađeni dijagnozom posle samo nekoliko specijalističkih pregleda. Anja boluje od cerebralne paralize. Bolno saznanje, ali i vera da medicina stalno napreduje, pretvorili su majku Tanju i oca Aleksandra u borce kakva je i njihova mlađa ćerkica. Zajedničkim snagama uspeli su mnogo i potrošili znatno više nego što su zarađivali. Čitaocima "Vesti" obratili su se za pomoć kada je Anja progovorila i bila na dobrom putu da prohoda, a oni nisu mogli da obezbede novac za nastavak fizikalne terapije, Thera Suit metode koja je dala za najkraće vreme najviše rezultata.
 
Poklon iz Njujorka
 
- Anji je stiglo i 100 dolara iz Njujorka, poklon pred put u Nemačku moje prijateljice Virdžinije Rodžers. Da nije bilo nje ne bi bilo ni naše Anje u "Vestima" niti bi dr Fon Pidol saznala za našu borbu da je dignemo na noge i u tome nam pomogne. Ova donacija i obaveštenje o terminu stigli su istovremeno, a te dve lepe vesti prosto su nas obasjale sve u kući - kaže Anjina majka Tanja Milanović.
 
Dobri čovek iz senke
 
Mala Anja i njeni roditelji boraviće u Minhenu u domu Nebojše Radivojevića.

- Gospodin Nebojša je, kako kaže dr Verica fon Pidol, njena desna ruka u svemu što čini za našu ćerku. Ovih dana smo s njim u svakodnevnom kontaktu. Taj izuzetni čovek dočekaće nas na aerodromu. Zvuči neverovatno, ali sve troškove, uključujući i avionske karte, oni su pokrili. Za mene je bilo veliko iznenađenje što su predvideli da i suprug Aleksandar putuje sa nama. Iako znam da nas prijatelji čekaju u Minhenu, za mene je to veliko olakšanje. Zaista, od samog početka gospodin Nebojša i gospođa Verica činili su sve kao da mi čitaju misli. U mnoštvu raznorodnih osećanja koja me ovih dana prožimaju izdvaja se i želja da ih lično upoznam i pokažem koliko sam im zahvalna - kaže majka Tanja.
Tokom akcije Humanitarnog mosta, Anja nije dobila 4.000 evra koliko je potrebno za jednogodišnju terapiju, ali je dobila mnogo više od toga. Ona će 13. oktobra otputovati u Minhen na pregled na Specijalizovanoj klinici za decu obolelu od cerebralne paralize i drugih psihomotornih oboljenja.

- Mi smo jedno tražili, a dobili smo nešto o čemu ni sanjali nismo. Doktorka Verica fon Pidol javila nam se odmah po objavljivanju apela i pitala da li smo zainteresovani za jedan ovakav pregled. Jasno, naš odgovor je bio da se takve ponude ne odbijaju, i da su pravi srećnici bolesnici u Srbiji koji je dobiju - priseća se s uzbuđenjem majka Tanja prvih kontakata sa dobrotvorkom svoje ćerke i cele porodice.

U međuvremenu stizali su i novčani prilozi koji su finansijski olakšali još jedan Anjin fizikalni tretman u Novom Sadu, a dr Fon Pidol utirala je put dolasku male Beograđanke u Minhen.

- Sve je to tako lepo da se prosto plašim da se radujem. Za specijalizovanu kliniku ovog tipa nisam ni znala da postoji, a onda sam se, naravno, informisala i saznala koliko je cenjena u Evropi i da se mesecima čeka na pregled. Doktorka Verica je nesumnjivo svojim autoritetom obezbedila termin i besplatan pregled tako brzo i to, za nju još uvek samo iz novina i naših razgovora poznatu malu Beograđanku, za njene nemačke kolege jedno bolesno dete iz inostranstva. U jednom času sam nestrpljiva da saznam rezultate do kojih će se u Minhenu doći i prognozu o maksimalnom stepenu Anjinog osposobljavanja za samostalan život, a u drugom sam u panici. Š ta ako pokopaju naše roditeljske, a posebno nade naše pametne ćerkice da će stati na svoje noge, ići u školu, izlaziti kao tinejdžerka na sva ona mesta koja će biti omiljena njenoj generaciji? Taj pesimizam potisne uverenje da ćemo biti ohrabreni da dosadašnjim putem nastavimo uz neke dodatne vežbe ili medikamente - nastavlja ova mlada hrabra žena i neizmerno požrtvovana majka.

Dani do polaska u Minhen biće za porodicu Golubović Karan dugi kao godine, smenjivaće se nada i zebnja, ali jedno je sigurno, Anjina vedrina nagoveštaj je svrsishodnosti ovog puta, a dr Verica fon Pidol jedna je od naših najhumanijih čitateljki.
 
Sačuvana

THINK BIKE !
Stranice: [1]   Idi gore
Štampaj
 
Prebaci se na:  


Ispravan CSS! Powered by SMF 1.1.9 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC
SimplePortal 2.1.1 | Srpski prevod: www.tnenad.net


Orange2Gray © by Crip
Ispravan XHTML 1.0!