22. Октобар 2018. 01:28:16 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 

Stranice: [1] 2 ... 7   Idi dole
Štampaj
Autor Tema: Иницијатива за укидање уредбе  (Pročitano 14707 puta)
Bunar
****
Van mreže Van mreže

Starost: Nije dostupno
Lokacija: Шабац
Poruke: 1.976« poslato: 20. Април 2012. 06:32:00 »

Пошто је већина упозната са мојим случајем, желео бих у овој теми да изнесем са каквим се проблемима срећем у наплати штете.

Након рехабилитације у Бањи Ковиљачи поднео сам одштетни захтев осигурању ''Делта Ђенерали'' преко свог правног заступника, тј.адвоката, јер је жена која ме је ударила имала полису ауто-одговорности те осигуравајуће куће. ''Делта Ђенерали'' ми је по адвокату послало понуду за вансудско поравнање на износ 1950000 (милиондеветстопедесетхиљада) динара. Не могавши да верујем доставио сам приговор:

Жељко Пантелић
Мајор у пензији
Шабац

Приговор, доставља.-                                                      ÐšÐ¾Ð¼Ð¸ÑÐ¸Ñ˜Ð¸ за жалбе
                                                                                ''Делта Ђенерали'' осигурање
                                                                                   Милентија Поповића 7б
                                                                                       11000 Београд

Веза: предмет АО-10555/2011

Поштовани,

Пошто је Ваш акт Аконтација 1 веома лошег техничког квалитета, због нејасноће отиска, сматрам да је дошло до грешке и приликом куцања износа који нудите у циљу вансудског поравнања, односно једва назируће цифре од 1 950 000,00  Ð´Ð¸Ð½Ð°Ñ€Ð°.

Наиме, свестан да једно осигурање таквог реномеа сигурно не би себи дозволило да за овакве повреде и телесно ођтећење као што је моје понуди такав увредљив износ, сматрам да је омашком приликом куцања случајно испуштена једна 0, те да је понуђени износ 19 500 000,00 динара.

Како се према старој изреци ''Ко ради, тај и греши'' грешке дешавају, достављам Вам овај приговор да грешку техничке природе исправите и урадите ново решење са исправљеним износом вансудског поравнања, након чега сам спреман да исто и потпишем, чиме би на обострано задовољство окончали нашу сарадњу.

До тада, срдачно вас поздрављам и желим срећне надолазеће празнике.

Шабац, 4.1.2012.                                                             Приговор поднео:
                                                                          Ð–ељко Пантелић дипл.саобр.инж.

                                                                                       _______________

Њихов одговор сам добио после неких 10-ак дана у коме наводе да је тај понуђени износ коначан.

Пошто је у том одговору наведено да је коначан износ ''у складу са Уредбом о накнади штете на лицима'' објављеном у ''Службеном гласнику РС'' бр.34/2010., тражио сам од адвоката да ми копира ту уредбу како бих видео о чему се ради. Када сам прочитао уредбу поново нисам могао да схватим у каквој земљи живим(о). Написао сам отворено писмо Председнику владе и послао мејлом следећим дневним листовима: Вечерњим новостима, Политици, Ало, Блицу и Куриру. У дигиталним издањима тих новина нисам видео да је неко објавио:

Отворено писмо (неко га је отворио у редакцији) Мирку Цветковићу, Председнику владе Републике Србије:

(НЕ) поштовани (назови) господине Цветковићу,

имам за вас само једно питање, а то је: КОЈИМ ЋЕЛИЈАМА СИВЕ МАСЕ СТЕ СЕ УПРАВЉАЛИ КАДА СТЕ ПОТПИСАЛИ УРЕДБУ О НАКНАДИ ШТЕТЕ НА ЛИЦИМА објављену у ''Службеном гласнику РС'' бр.34 од 21.5.2010.Huh?

Да појасним: пре неких годину дана, 27.3.2011.године, доживео сам изузетно тешку саобраћајну несрећу на мотоциклу, изазвану искључивом грешком жене-возача из супротног смера. Од тада сам нон-стоп по болницама, ампутирана ми је лева нога, чекају ме операције леве руке која није потпуно функционална, остао сам инвалид 90%.

Како је окривљена имала полису ауто-одговорности ''Делта Ђенерали осигурања'' њима сам поднео захтев за исплату нематеријалне штете, надајући се да ћу моћи да добијем неки ''пристојан'' износ, који ће ми бар у некој мери ублажити патње кроз које ћу до краја живота да пролазим. Осигурање ми је понудило вансудско поравнање од 1950000 динара. Мислећи да је сигурно штампарска грешка, уложио сам приговор, на шта сам добио одговор да то није ''техничка грешка'', већ да је понуђена сума ''у складу са уредбом'' коју сте ви потписали.

Према копији уредбе коју сам добио од адвоката, максимални износи за 100% инвалидитета за нематеријалну штету износе (по ставкама):

-      Ñ„изички бол- 3000 евра
-      ÑƒÐ¼Ð°ÑšÐµÑšÐµ опште животне активности за особе од 35-55 година-14000 евра
-      Ð¿Ñ€ÐµÑ‚рпљени страх- 2000 евра
-      Ð´ÑƒÑˆÐµÐ²Ð½Ð¸ бол- 3000 евра

Простом рачуницом се долази до закључка да за 100% инвалидитета можете да добијете највише 22000 евра.

Још увек не могу да поверујем да сте потписали документ којим Влада једне земље ОГРАНИЧАВА осигуравајућим кућама, које за то и постоје,  Ð¸Ð·Ð½Ð¾ÑÐµ за накнаду штета. Зашто? Шта, као, због могућих проневера? Па, ако се сумња у налазе болнице, налазе комисије која доноси решење о степену инвалидитета и налазе судских вештака, свако осигурање има своју ревизорску комисију, или лекара-цензора, који све то може проверити. Наравно да евентуална проневера није разлог јер би било екстремно парадоксално да ви и ваша влада штитите неког од проневере.

Ако накнада штете служи да унесрећеном бар у некој мери омогући наставак живота ПРИБЛИЖНО животу какав је водио пре доживљене несреће, јер, по мени, нема тих пара које могу надокнадити потпуну телесну функционалност, како је могуће да сте потписали Уредбу на овако мизерне износе када ПРОСЕЧНА ''Ото-бок'' протеза са електронским коленом кошта око 25000 евра (има електронских колена која сама коштају преко 30000 евра)Huh? Шта онда та мизерна сума може некоме да надокнади у животу? Зашто нас физички осакаћене још и интелектуално вређате? Ако вам није јасно о чему причам, пробајте један дан да проживите на једној нози и са руком којом не можете да ухватите ништа, само један једини проклети дан, па ћете онда разумети колико су износи у уредби увреда за људско достојанство некога ко тако треба да живи до краја живота.

Надам се да је сада јасно одакле питање с почетка: КОЈИМ ТО ЋЕЛИЈАМА СИВЕ МАСЕ СТЕ СЕ УПРАВЉАЛИ КАДА СТЕ ПОТПИСАЛИ УРЕДБУ О НАКНАДИ ШТЕТЕ НА ЛИЦИМА? Ако сте их имали...

На жалост, одговор се сам назире у чињеници да вас афористичари и карикатуристи представљају као кафе-куварицу  Ñƒ сопственој влади, због чега ћете остати упамћени као најнеспособнији председник владе рачунајући и све бивше државне творевине на овим просторима...

Надам се да ће Влада у следећем сазиву имати премијера који ће успети да исправи бар део грешака које сте ви починили за време свог мандата.

Бројећи дане док не изнесете ваше кувало и мутилицу за ''несиће'', а и остале ''мутилице'' из Владе,

Жељко Пантелић, Шабац
ратни-војни и цивилни инвалид
_____________________________________________________________________ ________________________________

Јуче сам читав дан провео у фирми у Београду где су ми радили ново лежиште ради припреме за СТАЛНУ протезу (ова коју носим је привремена и служи за вежбање и атрофикацију патрљка), након чега су ми уручили и предрачун  Ð½Ð° скоро 3200000 динара (по тренутном курсу око 28700 евра) којим су ме веома обрадовали јер је цена формирана још по курсу евра од 92 динара.


Замолио бих све да, свако у складу са својим могућностима, медијски покренемо иницијативу да се бесмислена Уредба укине, или бар промене износи у складу са условима живота у стварности, како би ЕВЕНТУАЛНИ настрадали, а не дај Боже никоме, могао да оствари право на реалну накнаду штете којом би бар делимично могао да ублажи патње даљег живљења.

Sačuvana

Све што је на свету лепо, или је неморално, или је илегално, или гоји...
pera
****
Van mreže Van mreže

Starost: 59
Lokacija: Sopot-Beograd
Poruke: 1.642


NSU 250 supermax-coper


« Odgovor #1 poslato: 20. Април 2012. 10:11:41 »

E moj brate,ja se borim sa vetrenjacama godinama i nista nisam uspeo.
Nema ovde ni drzave,ni razumevanja,ni solidarnosti,ni humanosti.........
Sistem retko ko pobedi,jedino kada oni to dozvole i to u svrhu svoje promocije.
Moj savet,uradi kao ja,prodaj sve sto ti nije neophodno i zavrsavaj posao,lova ce doci kad-tad.
Prodao sam dosta stvari tada,motor,opremu,kola,pusku(nje mi najvise zao, gebruder merhel sull,to je ferari u oruzju,cena neprocenjiva,dao sam je za 300 evra Huh?)nisam isao u lov par godina Angry,odrekli smo se letovanja,ma obicnih malih stvari.............a vrhunac moje nemoci je da sam morao da prodam i psa za 100 evra............tako da...........
Mesecno dajemo 300 evra samo za neke stvari koje socijalno nece da pokriva.........itd....itd.......
Pisao,obilazio saltere,nista...........
I kada mi neko kaze,Otadzina te zove,hvala lepo i nosite se u pizdu materinu, idite sada malo Vi i Vasa deca tamo negde. :curse:
Sačuvana
Jelenko
*
Van mreže Van mreže

Starost: 38
Lokacija: Lapovo
Poruke: 144

Kawasaki EL 250 B


« Odgovor #2 poslato: 20. Април 2012. 06:08:28 »

Procitao sam i morao sam nesto da napisem.Ali sta? Zanemeo sam. Ako mogu nekako da pomognem tu sam.
Sačuvana

MK ÄŒoper Srbija
ман ин блацк
Gost
« Odgovor #3 poslato: 20. Април 2012. 09:15:50 »

Е, а кад ја питам како је људи, је л' сте добро, здраво? А они ми кажу: ''Може боље.'', е онда запеним и кажем: ''Благодари Богу може и горе''!!! Јер стварно увек може горе.
Уз тебе сам и дајем од срца глас и потпис! smla016 smla016 smla016
Sačuvana
pera
****
Van mreže Van mreže

Starost: 59
Lokacija: Sopot-Beograd
Poruke: 1.642


NSU 250 supermax-coper


« Odgovor #4 poslato: 20. Април 2012. 10:19:45 »

I na sve to i PDV?! :curse:
Sačuvana
Bunar
****
Van mreže Van mreže

Starost: Nije dostupno
Lokacija: Шабац
Poruke: 1.976« Odgovor #5 poslato: 20. Април 2012. 10:29:34 »

I na sve to i PDV?! :curse:

Пази ово: чак и онај бедни износ од 300-350 000 колико би признало војно осигурање не могу да фактуришу, јер ако се фактурише најнижа компонента, лежиште рецимо, ПДВ је 18%, а на те компоненте у саставу протезе је 8%, тако да би фактурисано део по део (војном осигурању, Делти и овој што ме ударила) протеза била још неких 300 000 динара скупља. За то смо се борили....
Sačuvana

Све што је на свету лепо, или је неморално, или је илегално, или гоји...
VuleTigar
****
Van mreže Van mreže

Starost: 37
Lokacija: Beograd-Lion/Crveni Krst
Poruke: 1.919


Honda CB 750 F2


« Odgovor #6 poslato: 20. Април 2012. 10:44:53 »

Odavno sam zakljucio da kod nas nema logike i da je sve naopacke postavljeno  Angry
Mogu da razumem da drzava regulise minimalan iznos naknade stete sto bi u neku ruku i
bilo logicno, ali da ogranicava maksimalni iznos e to je glupost svoje vrste  glavomozid
A sad je predizborna kampanja, taman posla da neke novine objave ovo pismo pa oni zive od
tih stranaka i njihovih finansijera  smlsud
Sačuvana

U zrncu peska videti svet,
I beskraj na ruke dlanu,
I nebo kroz jedan divlji cvet,
I vecnost u jednom danu.
Crni Leptir
Gost
« Odgovor #7 poslato: 20. Април 2012. 10:59:53 »

Ko zna koliko sličnih pisama i pisama sa drugim mukama stiže na njihove adrese. Njih ne zanima čovek već isključivo lični nteres.
Sačuvana
pera
****
Van mreže Van mreže

Starost: 59
Lokacija: Sopot-Beograd
Poruke: 1.642


NSU 250 supermax-coper


« Odgovor #8 poslato: 21. Април 2012. 07:26:25 »

Sto kaze neki politicki slogan

ONI LEPO ZIVE,A TI?

ili tako nekako, ali to je to,boli njih q..c za sve nas.
Sačuvana
Sandokan
****
Van mreže Van mreže

Starost: 53
Lokacija: Vrsac,Juzni Banat
Poruke: 2.011


honda shadow vt-600


« Odgovor #9 poslato: 21. Април 2012. 09:01:36 »

ko jos brine za narod ako izbori nisu u toku Huh??
Sačuvana

vozi i pusti druge da voze
Bunar
****
Van mreže Van mreže

Starost: Nije dostupno
Lokacija: Шабац
Poruke: 1.976« Odgovor #10 poslato: 21. Април 2012. 09:29:22 »

Сви сте у праву, али ако нико ништа не покрене ништа се неће ни променити. Ја ћу са петицијом да покушам, па ћемо видети шта после.
Sačuvana

Све што је на свету лепо, или је неморално, или је илегално, или гоји...
Crni Leptir
Gost
« Odgovor #11 poslato: 21. Април 2012. 10:42:46 »

Postavi linki od peticije da se upišemo.
Sačuvana
paja piton
**
Van mreže Van mreže

Starost: 48
Lokacija: Zemun
Poruke: 340


Kawaski en 500


« Odgovor #12 poslato: 21. Април 2012. 11:04:14 »

moj brate i bivši kolega, saaosećam u tvom bolu,
pošto sam shvatio da u SVOJOJ zemlji ne mogu ništa da promenim, ja sam promenio zemlju kao i milion i po mladih koji su otišli pre mene,
imaš moju podršku iz Holandije,
Sačuvana
Crni Leptir
Gost
« Odgovor #13 poslato: 21. Април 2012. 12:01:17 »

Ono "mladih"   sml(o.k.) sml(ahaha)
Sačuvana
flekica
**
Van mreže Van mreže

Starost: 44
Lokacija: Š abac
Poruke: 257


Honda rebel , Honda VT 500


« Odgovor #14 poslato: 21. Април 2012. 02:41:58 »

Najezio sam se dok sam ovo citao.Brate ,najmanje sto mogu da ucinim je da dam svoj potpis.Ako jos kako mogu da pomognem reci i imas moju podrsku 1000%.
Sačuvana

http://www.copersrbija.com/forum/index.php

Званични форум МК ЧОПЕР СРБИЈА
Stranice: [1] 2 ... 7   Idi gore
Štampaj
 
Prebaci se na:  


Ispravan CSS! Powered by SMF 1.1.9 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC
SimplePortal 2.1.1 | Srpski prevod: www.tnenad.net


Orange2Gray © by Crip
Ispravan XHTML 1.0!