16. Децембар 2018. 01:14:05 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 

Stranice: 1 2 [3] 4 5   Idi dole
Štampaj
Autor Tema: Vesti i zanimljivosti iz zemlje i sveta  (Pročitano 17565 puta)
VuleTigar
****
Van mreže Van mreže

Starost: 37
Lokacija: Beograd-Lion/Crveni Krst
Poruke: 1.919


Honda CB 750 F2


« Odgovor #30 poslato: 15. Мај 2010. 12:14:44 »

Tornado u Somboru  Shocked


<a href="http://www.youtube.com/v/o93oaMCU7hg&amp;ap=%2526fmt%3D18&amp;rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/o93oaMCU7hg&amp;ap=%2526fmt%3D18&amp;rel=0</a>
Sačuvana

U zrncu peska videti svet,
I beskraj na ruke dlanu,
I nebo kroz jedan divlji cvet,
I vecnost u jednom danu.
doktor4cars
***
Van mreže Van mreže

Starost: 142
Lokacija: novi sad
Poruke: 541


HONDA NTV 650 CB 836 K6 KINROAD XQ 50 FRIZ


« Odgovor #31 poslato: 15. Мај 2010. 05:58:01 »

eee kako nije pokupio ove nase funkcionere Cheesy Grin
Sačuvana

he who dares winns
VuleTigar
****
Van mreže Van mreže

Starost: 37
Lokacija: Beograd-Lion/Crveni Krst
Poruke: 1.919


Honda CB 750 F2


« Odgovor #32 poslato: 18. Мај 2010. 10:48:16 »

Gol iz slobodnjaka sa 45 metara  Shocked


<a href="http://www.youtube.com/v/XGZKoyC7TBo&amp;ap=%2526fmt%3D18&amp;rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/XGZKoyC7TBo&amp;ap=%2526fmt%3D18&amp;rel=0</a>
Sačuvana

U zrncu peska videti svet,
I beskraj na ruke dlanu,
I nebo kroz jedan divlji cvet,
I vecnost u jednom danu.
Crni Leptir
Gost
« Odgovor #33 poslato: 19. Мај 2010. 07:01:47 »

ZBOG POJAČANE KONTROLE NA GRANICAMA CRNOGORSKI NARKODILERI REGRUTUJU NOVU VRSTU KURIRA


Droga stiže motorima
Heroin se vozi u turama od po nekoliko kilograma. Isplata je 2.000 eura, pola na preuzimanju, a pola po isporuci... Termini i lokacija kuririma se javljaju dan unaprijed
Pritisnuti pojačanom kontrolom automobila i teretnih vozila na graničnim prelazima od strane svih policija u regionu, kao i povećanim brojem slučajeva zapljene droge, crnogorski narkodileri suočili su se s problemom transporta svoje robe. Kao sve češći problem pojavljuje se i nedostatak novih ljudi voljnih da za sumu od nekoliko hiljada eura na sebe preuzmu posao kurira, što u značajnoj mjeri ugrožava izglede za pobjedu u borbi s konkurentskim albanskim klanom. Kako ’’Revija D’’ nezvanično saznaje, Crnogorci su se, ipak, snašli i ’’jednim udarcem ubili dvije muve’’, regrutujući u svoje redove mlade motorcikliste, željne adrenalina i ’’brze love’’.

Novi kanal

Tokom poslednjih nekoliko mjeseci protok crnogorskih opijata između Srbije i Crne Gore uglavnom je bio sveden na skank, to jest na hibridnu marihuanu, odgajanu u specijalnim uslovima, dok je protok ’’jačih’’ narkotika pao ispod minimuma.
-Crnogorski dileri nemaju većih problema kad je u pitanju skank, jer u obje države relativno lako nalaze ljude spremne da ga prenesu do Srbije i dalje prema zemljama Evrope. Razlog su relativno male kazne u slučajevima prenošenja manjih količina, svega par mjeseci do najviše godinu dana zatvora, kao i dobra plata, oko 500 eura za posao. Na drugoj strani, za posjedovanje heroina i kokaina, čak i u manjim količinama, kazne su znatno strožije, tako da zarada često nije dovoljan motiv za ’’prljanje ruku’’, priča naš izvor blizak istražnim organima, dodajući da su ovakvu situaciju iskoristili Albanci.
-Zapljene heroina koje su izvršene tokom prethodna tri mjeseca, kako na graničnim prelazima, tako i u većim gradovima u Srbiji, uglavnom su se odnosile na robu koja je došla s Kosova. Policija je kod Crnogoraca pronalazila kokain koji je na naše prostore dolazio iz Južne Amerike i Evrope. Međutim, u poslednje vrijeme, Crnogorci na ulicama ponovo diluju svoj heroin, što navodi na zaključak da je probijen neki novi kanal koji, zasad, inspektorima nije poznat, zaključuje naš izvor.
Moguće rešenje misterije novih puteva droge, na osnovu svojih saznanja, za ’’Reviju D’’ otkriva Tirke, kako se predstavio, inače dugogodišnji zaljubljenik u motore.
-Motori su oduvijek bili velika ljubav mnogih krimosa, tako da sam imao čast da upoznam neke od njih i čujem svakakve priče. Sve je počelo prije dvadesetak dana, kada se s ganc novom mašinom pojavio jedan klinac, za koga znam da je bio u nekim velikim dugovima i da se bavio raznim stvarima. Riječ po riječ, saznao sam da se povezao s nekim bajkerima iz Crne Gore i da triput mjesečno nešto vozi za njih. Zazvučalo mi je interesantno pa sam nastavio da se raspitujem o čemu se radi, priča Tirke.

Duplo dno

Iako je vjerovao da se radi o nekoj vrsti legalnog biznisa, naš sagovornik je, na samom početku, shvatio da to nije slučaj.
-Mali mi je odmah rekao da vozi heroin, po nekoliko kila u svakoj turi, i da je u pitanju velika para. Ispričao mi je kako se radi o sigurnom poslu, jer ’’na grani nema šanse da nađu paket, pošto je sakriven u duplom dnu u rezervoaru, a za njegovo vađenje mora da se siječe lim, tako da ni džukci ne mogu da ga namirišu’’. Isplata je 2.000 eura, pola na preuzimanju, a pola po isporuci, dok se termini i lokacija javljaju dan unaprijed.
Tirke je saznao i da kuriri nemaju nikakvog kontakta s drogom, već samo s jednom osobom koja služi kao veza.
-Motor se natovari stvarima za ljetovanje i tako se ode u Crnu Goru, tamo se predaju ključevi, a vozač ima slobodan dan. Za to vrijeme neko obavi pakovanje droge i sjutradan se vozač vraća u Srbiju. Vozači obično kreću u razmaku od po nekoliko sati, a dosad niko nije provaljen. Kad se paket doveze na ugovoreno mjesto, ponavlja se procedura s predajom ključeva, uzimaju se pare, a dan kasnije motor se dobija nazad i tako ukrug, objašnjava naš sagovornik.
Prema njegovim riječima, mladi bajkeri su odličan izbor za posao kurira.
-Do njih je lako doći, jer su poznata mjesta gdje se okupljaju. To su, uglavnom, napaljeni klinci, željni adrenalina. Imaju motore, ali nemaju para, svake večeri organizuju trke u 100 eura i spremni su na svakakve gluposti. Znaju da bježe od policajaca, to im je kao vrhunska zabava, ali i često gube glavu zbog prebrze vožnje. Neki od njih rade kao vozači za pljačke pumpi i banaka, i to ne za novac, već samo da bi osjetili uzbuđenje. Na drugoj strani, niko od njih zasigurno ne bi progovorio, kakva godi bila cijena, jer je ro za njih pitanje časti. Ipak, uvjeren sam da je samo pitanje dana kada će ih neko provaliti, smatra Tirke.

I.R.

Samo u sezoni

Š vercovanje opijata po novoj šemi može besprekorno funkcionisati samo tokom ljetnje sezone.
-Uskoro počinje jesen i hladnije vrijeme, a motori se tada ne voze, sem budala koji ne misle o svojim koljenima. Pretpostavljam da će, makar do sledeće godine, ovakav način transporta morati da bude obustavljen, jer je bajker na snijegu više nego sumnjiv policiji, a naročito graničarima, koji ionako nikome ne vjeruju, objašnjava Tirke.


Igra ’’kukavica’’

Jedna od najpopularnijih ’’igara’’mladih beogradskih motorciklista je trka ’’kukavica’’, u kojoj je, kako se nezvanično procjenjuje, dosad život igubilo oko sedam vozača.
’’Igra’’ je zapravo noćna trka brzih motora na kratkoj stazi, obično oko dva do tri kilometra, s ugašenim svjetlima i bez upotrebe kočnica. U ekstremnijoj verziji, pored vozača, na motoru se nalazi i saputnik, obično djevojka, dok se čitava staza prelazi na jednom točku. Lokacije na kojima se odvijajaju ove sulude trke obično su dionice pravog puta u okolini grada, ali je zabilježeno i nekoliko slučajeva na bulevarima Novog Beograda.

23-09-2009

Preuzeto iz Revije D
Sačuvana
tost
*****
Van mreže Van mreže

Starost: 52
Lokacija: Lazarevac
Poruke: 1.363


Honda Shadow VT600


« Odgovor #34 poslato: 15. Јун 2010. 09:10:16 »

Ako slučajno nađeš na svom autu kaznu malo se zamisli.......

Prije neki dan smo žena i ja otišli u grad i ušli u supermarket. Razgledali smo robu i kupili neke sitnice.
Kad smo izašli, nakon deset minuta smo pred prodavnicom zatekli policajca koji je pisao prijavu za pogrešno parkiranje.
Približili smo mu se i ja sam rekao: "Zar ne biste mogli imati malo više poštovanja prema starijima? To nam je prvi put, mi smo u penziji i zašto baš nas hoćete kazniti?"
Tip nas nije udostojio ni jednog pogleda i nastavio mirno pisati prijavu. Tada sam mu rekao da je "Nacističko govno". Na to je policajac podigao pogled, oštro me gledao jedan trenutak, te odmah poslije toga počeo pisati i drugu prijavu za izlizane gume. Na to mu je moja žena rekla da je "Usrano kopile".
Tip je mirno drugu prijavu pridružio prvoj ispod brisača stakla i nastavio pisati treću.
Potrajalo je to dvadesetak minuta - što je on više pisao, to smo ga mi više vrijeđali i obratno... što u stvari, gledajući s osobnog stanovišta, nema nikakve veze i nije nas uopće pogađalo. Naime, mi smo u grad došli autobusom...
Eto vidite, od kada smo u penziji, pokušavamo se malo razonoditi i zabaviti.
To nam je veoma važno u ovim godinama!
Sačuvana

Čuj kako jauče vetar
kroz puste poljane naše
i guste slojeve magle
u vlažni valja do
berza
****
Van mreže Van mreže

Starost: 48
Lokacija: Razanj
Poruke: 1.288« Odgovor #35 poslato: 15. Јун 2010. 11:33:32 »

Toste, odakle ti ovo? Da li je neka zajebancija?
Sačuvana

Mesecina izlegnala, a put sirok, prav, carski...
Crni Leptir
Gost
« Odgovor #36 poslato: 16. Јун 2010. 02:03:17 »

Naravno da je zajebancija, jer za ovo idu krivične a ne prekršajne prijave.  Wink
Sačuvana
VuleTigar
****
Van mreže Van mreže

Starost: 37
Lokacija: Beograd-Lion/Crveni Krst
Poruke: 1.919


Honda CB 750 F2


« Odgovor #37 poslato: 28. Јун 2010. 11:59:07 »

Evo kako u Severnoj Koreji prenose utakmice sa svetskog prvenstva  Grin


<a href="http://www.youtube.com/v/Z7TIMpCy8jo&amp;ap=%2526fmt%3D18&amp;rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/Z7TIMpCy8jo&amp;ap=%2526fmt%3D18&amp;rel=0</a><a href="http://www.youtube.com/v/3jb610TPkAw&amp;ap=%2526fmt%3D18&amp;rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/3jb610TPkAw&amp;ap=%2526fmt%3D18&amp;rel=0</a>
Sačuvana

U zrncu peska videti svet,
I beskraj na ruke dlanu,
I nebo kroz jedan divlji cvet,
I vecnost u jednom danu.
Crni Leptir
Gost
« Odgovor #38 poslato: 10. Јул 2010. 03:06:04 »

Dva miliona evra rasulo se po putu u Italiji!
Novac je ispao iz kamiona kome je najprije pukla guma, a zatim je udario u ogradu.Kamion je vozio iz Cesene u banku u Bari. Vozač i suvozač u kamionu te dvojica u automobilu su bili povredjeni, no niko im nije pomagao.Svi koji su naišli sakupljali su novac. Vozač i njegovi kolege koji nisu bili teže povredjeni skupili su 10.000 eura.

Naknadnom akcijom policije utvrđeno je da nedostaje  50.000 eura.
Sačuvana
Crni Leptir
Gost
« Odgovor #39 poslato: 30. Јул 2010. 08:10:54 »

UHAPŠ ENA TROČLANA BANDA PENZIONERA!

Inspektori stali na put tročlanoj grupi serijskih pljačkaša stanova, čiji su nadimci Robija, Brlja i Pljaka i koji imaju od 53 do 61 godinu!BEOGRAD - Uhapšena tročlana banda penzionera!
Dragan V. (53) zvani Pljaka, Živorad N. (58), poznatiji kao Žika Brlja, i Zoran M. zvani Robija (61) uhvaćeni su na delu prekjuče ujutru pošto su obili jedan stan u naselju Braća Jerković.
Ovo je najstarija grupa provalnika koja je uhapšena u Srbiji!
Policajci koji su ih priveli pravdi kažu da je ovo prvi put da se lopovi stariji od 50 godina udruže u bandu koja se bavi pljačkama.
- Svi smo šokirani! Retko kome se u karijeri dogodilo da hapsi penzionere zbog provala. Zna se da su za takve pljačke potrebni spretnost i određena fizička kondicija, pa se zbog toga provalama najčešće bave kriminalci stari između 16 i 30 godina - priča naš sagovornik iz policije.
On dodaje da je utvrđeno da su svi privedeni imali ‘’deblji stažâ€™â€™ u razbojništvima i pljačkama i da su verovatno umislili da im je to garancija uspešnog „rada“.
- Većina njih je tokom života provela po nekoliko godina u zatvoru, gde su se verovatno i združili. Očigledno sebi nisu hteli da priznaju da su ih godine već stigle - konstatuje naš sagovornik.
Penzioneri su primećeni u krađi kad je jedan stanar zgrade čuo buku kod komšija. Kako je znao da susedi nisu tu, odmah je pozvao policiju:
- Nisu pružali otpor i znali su celu proceduru. Videlo se da su imali iskustva s policijom i hapšenjima - dodao je naš sagovornik.
Tročlana grupa sumnjiči se za još nekoliko obijanja stanova, među kojima je i provala u jednu kuću na Senjaku. Policija sumnja da je grupa imala još članova.


Pa se vi hvalite da ste klub penzionera.  Grin
Sačuvana
Lacika
****
Van mreže Van mreže

Starost: 63
Lokacija: Novi Sad
Poruke: 2.220


Yamaha-Virago 535-Honda vt750 -GL1500


« Odgovor #40 poslato: 30. Јул 2010. 09:32:08 »

 Grin
Predomislio sam se,neću u penzionereeeeee!
Sačuvana
Crni Leptir
Gost
« Odgovor #41 poslato: 30. Јул 2010. 09:44:23 »

 sml(ahaha) sml(valja se2)
Sačuvana
Lacika
****
Van mreže Van mreže

Starost: 63
Lokacija: Novi Sad
Poruke: 2.220


Yamaha-Virago 535-Honda vt750 -GL1500


« Odgovor #42 poslato: 24. Август 2010. 04:38:52 »

http://www.polovniautomobili.com/wiki-Zanimljivosti/prkos-gravitaciji-kod-kursumlije.php
Sačuvana
Lacika
****
Van mreže Van mreže

Starost: 63
Lokacija: Novi Sad
Poruke: 2.220


Yamaha-Virago 535-Honda vt750 -GL1500


« Odgovor #43 poslato: 26. Август 2010. 10:24:49 »

e ovo se zove -zastoj i gužva

http://vesti.mojauto.rs/zanimiljivosti/59-zanimljivosti/1047-kina-kolana-na-auto-putu-duga-100-km.html
Sačuvana
VuleTigar
****
Van mreže Van mreže

Starost: 37
Lokacija: Beograd-Lion/Crveni Krst
Poruke: 1.919


Honda CB 750 F2


« Odgovor #44 poslato: 26. Август 2010. 09:39:01 »

Velika zemlja pa i guzva takva  Shocked
Sačuvana

U zrncu peska videti svet,
I beskraj na ruke dlanu,
I nebo kroz jedan divlji cvet,
I vecnost u jednom danu.
Stranice: 1 2 [3] 4 5   Idi gore
Štampaj
 
Prebaci se na:  


Ispravan CSS! Powered by SMF 1.1.9 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC
SimplePortal 2.1.1 | Srpski prevod: www.tnenad.net


Orange2Gray © by Crip
Ispravan XHTML 1.0!